Konto i dane
Usuwanie konta
Możesz w każdej chwili trwale usunąć swoje konto bezpośrednio w aplikacji apparto. Poniżej opisujemy kroki oraz zakres usuwanych i zachowywanych danych.
Jak usunąć konto
- Otwórz aplikację apparto i zaloguj się na swoje konto.
- Przejdź do zakładki Konto → Bezpieczeństwo → Usuń konto.
- Aby potwierdzić, wpisz słowo USUŃ i naciśnij „Usuń konto na zawsze”.
Operacja jest nieodwracalna i realizuje żądanie RODO „prawo do bycia zapomnianym”.
Jakie dane są usuwane
- Dane osobowe — imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu — zostają nieodwracalnie zanonimizowane.
- Konto zostaje dezaktywowane — logowanie nie jest już możliwe.
- Usuwane są powiązania konta ze wspólnotami i lokalami oraz połączone metody logowania (Apple, Google).
Jakie dane mogą być zachowane
Zanonimizowane (pozbawione danych osobowych) rekordy, których przechowywanie jest wymagane przepisami prawa — na przykład rozliczenia wspólnoty — mogą być przechowywane przez okres wynikający z obowiązków prawnych (m.in. przepisy o rachunkowości, zwykle do 5 lat). Rekordy te nie pozwalają na powiązanie z Twoją tożsamością.
Potrzebujesz pomocy?
Jeśli nie możesz zalogować się do aplikacji lub chcesz złożyć wniosek inną drogą, napisz do nas przez apparto.pl/kontakt.html lub na adres rodo@apparto.pl.